Bosna i Hercegovina     | 20.07.2018. 14:34 |

KCUS - Klinika za opštu i abdominalu hirurgiju planira preseliti u CMB

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. jula (FENA) - Na Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) u proteklih šest mjeseci hospitalizirano je 1.035, a uspješno operiran 1.051 pacijent.

U saopćenju za javnost Službe za odnose s javnošću KCUS navodi se da uposlenici te klinike u posljednje vrijeme rade kompleksne operacije jetre, koje se vrše samo u referentnim svjetskim centrima.

Šef Klinike dr. sci. Jusuf Šabanović kaže da se na toj klinici pruža medicinska usluga tercijarnog i sekundarnog B nivoa.

- Na KCUS se liječi veliki broj pacijenata iz drugih kantona i iz Republike Srpske. To su pacijenti koji se žele liječiti na KCUS, očito imaju povjerenja u našu medicinsku ustanovu. Imamo mlad, ali stručan tim ljekara. Kod nas se radi vrhunska hirurgija i poštuju svi medicinski principi i standardi - kaže dr. sci. Šabanović. 

Glavna sestra Klinike Sadeta Begić zahvaljuje menadžmentu zbog proširenja prostornih kapaciteta i poboljšanja smještaja za pacijente.

- Preseljenjem Klinike za dječiju hirurgiju na lokalitet Jezera dobili smo njihove prostorije. Sad je pacijentima ugodniji boravak u bolnici. Svakodnevno dobivamo pohvale od bolesnika i njihovih porodica. Trudimo se da radimo što bolje i da medicinska usluga bude na vrhunskom nivou - rekla je Begić.

Generalna direktorica KCUS Sebija Izetbegović izrazila je, tokom obilaska Klinike, zadovoljstvo postojećim stanjem.

- Na Klinici je evidentan napredak. Ovo je vrijedan kolektiv koji želi napredovati. Jedan od narednih projekata menadžmenta KCUS je preseljenje Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju u Centralni medicinski blok (CMB). Prvo bismo preselili tu kliniku, zatim Kliniku za gastroenterohepatologiju. Naš cilj je provođenje reforme zdravstva na svim nivoima, da pacijenti dobiju najbolju uslugu i da se svim zdravstvenim radnicima povećaju plaće. KCUS je odličan primjer uspješnog rada - rekla je prof. dr. Izetbegović, saopćeno je.

Opšta i abdominalna hirurgija ima 103 zaposlenika od čega 25 ljekara specijalista, sedam specijalizanata, 60 medicinskih sestara i 11 radnica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

VKBI - Vlada FBiH hitno treba riješiti imenovanje upravljačkih struktura KCUS

Federalno ministarstvo zdravstva nije dalo suglasnost za imenovanje generalnog direktora KCUS-a

Pokrenuta inicijativa za partnerstvo KCUS-a i IDDEEA-e BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo