Sport     | 20.07.2018. 13:34 |

Dosadašnji golman Izviđača Ivanković u redovima Vogošće

FENA Saopćenje

 

VOGOŠĆA, 20. jula (FENA) - Dosadašnji golman Izviđača Marko Ivanković u narednoj sezoni nastupit će za Rukometni klub Vogošća Poljine Hills.

Dolaskom Ivankovića Vogošća je znatno pojačala golmansku liniju. Riječ je o iskusnom i kvalitetnom mladom golmanu iza kojeg stoje četiri godine nastupa u SEHA ligi, saopćeno je iz Vogošće PH. 

- Drago mi je da dolazim u Vogošću, poklopile su nam se ambicije. Poznat mi je sastav ekipe. Probat ću pomoći sada već svom timu da ove sezone napravimo nešto dobro i nadam se da ćemo uzeti titulu. Ovo je jedan novi izazov za mene, vjerujem da ću se brzo uklopiti u ekipu jer većinu igrača dobro znam. Na kraju bih se želio zahvaliti Izviđaču na svemu, i njihovim navijačima Skautima - rekao je Ivanković.

Predsjednik Upravnog odbora kluba Fetah Kadrić ističe da je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima.

- Moram priznati da dolaskom Marka jačamo golmansku liniju i jako sam zadovoljan. Znam njegove kvalitete i siguran sam da će puno pružiti našem klubu. On je golman koji ima iskustva, kvaliteta i nadam se da će opravdati naše povjerenje. Kao predsjednik kluba, u svoje ime i u ime cijelog kolektiva želio bih izraziti dobrodošlicu Marku u Vogošću. Želim da se osjeća kao kod kuće i da zajedno ispunimo planove i ciljeve kluba - kazao je Kadrić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta