Sport     | 19.07.2018. 22:18 |

Sarajevo deklasiralo Banants za plasman u 2. pretkolo Evropske lige

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Fudbaleri Sarajeva savladali su armenski Banants s 3:0, u revanš susretu 1. pretkola Evropske lige koji se igrao na stadionu "Asim Ferhatović Hase". 

Nakon pobjede u Jerevanu rezultatom 2:1, izabranici Husrefa Musemića u današnji meč su ušli sa željom da još jedanput savladaju protivnika i obezbijede nastup u drugom kolu takmičenja. 

Prvih dvadeset minuta susreta na Koševu proteklo je uz mirniju igru i dvije poluprilike "bordo" tima, a igra se rasplamsala u nastavku meča, kada su domaći počeli ozbiljnije napadati protivnika. 

Sarajevo je prijetilo preko Šišića, Velkoskog i Halilovića, ali promjene rezultata nije bilo. S druge strane i ekipa Banantsa je imala nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, koje su uglavnom kreirane dugim loptama, ali odbrana predstavnika BiH bila je na visini zadatka. 

U 31. minutu Mujakić nakon ubačaja iz kornera postiže gol za vodstvo Sarajeva, a sedam minuta kasnije Ahmetović snažnim udarcem povećava prednost "bordo" tima na 2:0. 

Banants je pred kraj poluvremena zaprijetio preko Peltiera, međutim njegov udarac nije bio precizan. Poluvrijeme je završeno sigurnom prednošću Sarajeva, koje je s dva pogotka definitivno riješilo pitanje pobjednika ovog dvomeča.

Nastavak utakmice donio je dosta mirniju igru, a većih prilika nije bilo do 72. minuta i novog gola domaćih. U igru je ušao mladi igrač Sarajeva Resić, koji nakon samo četiri minuta igre na asistenciju Ahmetovića postiže treći gol za "bordo" tim.

Armenci u drugom poluvremenu nisu prikazali mnogo što je omogućilo Sarajevu da mirno privede meč kraju. 

"Bordo" tim će u drugom pretkolu igrati protiv italijanske Atalante ili Fiorentine. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu