Sport     | 19.07.2018. 21:03 |

Sarajevo nakon prvog poluvremena vodi s 2:0 protiv Banantsa

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Fudbaleri Sarajeva vode s 2:0 protiv armenskog Banantsa nakon prvih 45 minuta revanš susreta 1. pretkola Evropske lige koji se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase". 

Nakon pobjede u Jerevanu rezultatom 2:1, izabranici Husrefa Musemića u današnji meč su ušli sa željom da još jedanput savladaju protivnika i obezbijede nastup u drugom kolu takmičenja. 

Prvih dvadeset minuta susreta na Koševu proteklo je uz mirniju igru i dvije poluprilike "bordo" tima, a igra se rasplamsala u nastavku meča, kada su domaći počeli ozbiljnije napadati protivnika. 

Sarajevo je prijetilo preko Šišića, Velkoskog i Halilovića, ali promjene rezultata nije bilo. S druge strane i ekipa Banantsa je imala nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, koje su uglavnom kreirane dugim loptama, ali odbrana predstavnika BiH bila je na visini zadatka. 

U 31. minutu Mujakić nakon ubačaja iz kornera postiže gol za vodstvo Sarajeva, a sedam minuta kasnije Ahmetović snažnim udarcem povećava prednost "bordo" tima na 2:0. 

Banants je pred kraj poluvremena zaprijetio preko Peltiera, međutim njegov udarac nije bio precizan. Poluvrijeme je završeno sigurnom prednošću Sarajeva, koje je s dva pogotka definitivno riješilo pitanje pobjednika ovog dvomeča.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!