Stranačke aktivnosti     | 19.07.2018. 20:41 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Nakon što danas u Domu naroda Parlamenta FBiH nije ni razmatran Zakon o izbornim jedinicama jer su dva potpredsjednika Doma , Bradara i Puzigaća ,proglasili ovaj zakon „destruktivnim po vitalni interes konstitutivnih naroda“, stvari su do kraja postale ogoljene i jasne.

Osovina Dodik – Čović ,unatoč svim upozorenjima i meritornim ocjenama da ovaj Zakon do kraja poštuje kako evropske tradicije,tako i zaštitu osnovnih ljudskih prava na teritoriji cijele države – odlučili su da do kraja idu u rušenje Dejtonske Bosne i Hercegovine. Nije slučajno da su se baš danas u Beogradu sastali Čović i Vučić,kao što je još manje upitno zašto je Dodik prije nekoliko dana bio kod istog tog Vučića,predsjednika Srbije i „oca nacije“. A nakon današnjeg sastanka sa Čovićem, isti taj Vučić (kakva licemjernost) izjavljuje kako će Srbija bezuslovno poštovati cjelovitost i integritet Bosne i Hercegovine!

U cijeloj ovoj priči,od početka , bezbroj sastanaka na temu Zakona o izbornim jedinicama,za moguće posljedice današnjeg događaja i nestavljanje na dnevni red ovog Zakona , osim dodatne uznemirenosti građana Bosne i Hercegovine i – odgovornost mora snositi i međunarodna zajednica. Većina tih sastanaka održana je uz njihovo aktivno učešće pa je za očekivati poslije svega da „otvore karte“ i jasno poruče,za kakvu se to i oni Bosnu i Hercegovinu zalažu. Ako su za cjelovitu,neka onda potegnu mehanizme koji su im na raspolaganju i građane ove zemlje uvjere u to. Ako nisu , onda će snositi punu odgovornost za posljedice i ovog današnjeg čina u Domu naroda.

Što se tiče Demokratske fronte , učinićemo sve što nam bude na raspolaganju da spriječimo scenario davno spomenut , više ne u vicu već u stvarnosti : „Bosna i Hercegovina cijela – iz tri dijela“! Vjerujemo da se sa takvim scenarijom neće pomiriti ni građani ove zemlje , ni pod koju cijenu!

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

DF

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije