Magazin     | 18.07.2018. 19:48 |

Šaran: Singl 'Bočice' je prava 'predizborna' pjesma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Sarajevski bend "Letu Štuke" osim gustog rasporeda koncertnih nastupa ljeto koriste za završno snimanje četvrtog studijskog albuma čiji je izlazak najavljen za oktobar.

Nakon zapaženih "Bože zdravlja" i "Supermarketa", za treći službeni singl odabrana je pjesma "Bočice" još jedna bravurozna muzička numera iz pera jednog od vodećih autora regije Dine Šarana. Za samu pjesmu, koju prati lyrics video u režiji Branka Vekića, njen autor ističe da je to "prava 'predizborna' pjesma i primjenjiva na regiju" iako se njen tekst izvorno obraća BiH.

- Namjerno smo se odlučili na lirycs video upravo zbog njenog sadržaja. Ona nastavlja niz koji čine "Minimalizam", "Tesla" te "Brojevi računa", singlovi s naša prethodna tri albuma. Glazbeno pitka siguran sam da će naći put do naše stare ali i nove publike a i smatram je jednom od najradiofoničnijih songova s nadolazećeg albuma - naveo je autor.

Prema Šaranovim riječima, koji je izjavio kako se nalazi u vrlo kreativnoj fazi, dugoočekivani album će biti raznolik, kombinacija analogije i elektronike, prožet socijalnim i ljubavnim temama u skladu s vremenom.

Za kraj godine najavljen je i veliki sarajevski koncert ove kultne grupe, kojim će se i službeno obilježiti promocija albuma. Nakon spektakularnog nastupa na ovogodišnjem Sarajevo Beer Festivalu, solistički koncert, koji će biti održan u Domu mladih, bio je logičan slijed.

Kako se navodi u saopćenju "Sarajevo diska", ne sumnja se da će u novembru Dino Šaran s osvježenom postavom, uz nove pjesme a i njihove najveće hitove, poetski snažne "Šutiš", "Mjesto za dvoje", "Minimalizam", "Tesla", "Bella dona", "Sunce" i mnoge druge "zapaliti" Dom mladih.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

'Letu Štuke' i Mostar Rock School na velikom koncertu u Mostaru

Letu štuke predstavljaju naslovni singl s novog albuma 'Topla voda'

Solistički koncert grupe 'Letu štuke' 26. aprila u Domu mladih Sarajevo

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom