Bosna i Hercegovina     | 18.07.2018. 14:10 |

U Mostaru predstavljen UN-ov projekt 'Dijalog za budućnost'

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 18. svibnja (FENA) - U sklopu projekta UN-ovog "Dijalog za budućnost", u srijedu su u mostarskoj Gradskoj vijećnici upriličeni Dani otvorenih vrata na kojima su svi zainteresirani građani mogli dobiti više informacija o samom projektu, kao i o javnom pozivu za dostavljanje prijedloga projekata.

Ciljevi projekta "Dijalog za budućnost" su stvaranje prostora za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje razumijevanja u cijeloj zemlji, promoviranje suživota i poštivanje različitosti; povećavanje sudjelovanja, svijesti i utjecaja mladih u dijalogu o politikama vezanim za pitanja koja utječu na program razvoja i reforme u BiH; osiguravanje da obrazovanje podržava veću društvenu koheziju i da građani i zajednice ostvaruju zajedničke ciljeve u pogledu izgradnje suživota putem kulture, istaknuto je.

U skladu s tim, na službenoj stranici Ujedinjenih naroda (www.un.ba), objavljen je i javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata.

Ovo je jedinstvena prilika za javne institucije (ustanove, organizacije), organizacije civilnog društva, neformalne grupe i pojedince, koji su posvećeni izgradnji mira i promoviranju društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini, da u suradnji s agencijama Ujedinjenih naroda - UNICEF, UNESCO i UNDP, daju svoj doprinos i dobiju podršku za dalji razvoj i promociju pozitivnih društvenih praksi, kazala je koordinatorica zajedničkog projekta UN-a "Dijalog za budućnost" Renata Radeka.

Naglasila je kako kroz spomenuti javni poziv gotovo sve kategorije društva mogu aplicirati na projekte koji moraju biti povezani s ciljevima "Dijaloga za budućnost".

- Tema mora biti u skladu s tim da se, prije svega, etničke skupine u BiH, ali i različite kategorije stanovništva međusobno povezuju - kazala je Radeka, koja je pozvala sve navedene skupine i pojedince koji imaju dobre ideje da pripreme projekte u skladu s općom javnom temom "Dijaloga za budućnost".

Što se tiče same teme, Radeka ističe kako je ona vezana za međusobno povjerenje građana, kao i povećanje njihovog povjerenja prema institucijama, prema osjećaju pravde u društvu i slično.

Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva Bosne i Hercegovine i generalnog tajnika Ujedinjenih naroda, kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, tim UN-a u BiH, pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u suradnji s Predsjedništvom BiH, razvio je projekt "Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u Bosni i Hercegovini" koji su zajednički provodile agencije UNESCO, UNICEF i UNDP.

Dokumentacija o Javnom pozivu može se preuzeti na službenoj stranici Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini www.un.ba ili putem email-a: registry.ba@undp.org, a rok za podnošenje prijava je 31. kolovoza 2018. godine u 14 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Iz kladionice u Mostaru ukradena kasa s novcem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta