Bosna i Hercegovina     | 18.07.2018. 12:46 |

Isaković - Khurtsidze: Odnosi BiH i Gruzije prijateljski

FENA Saopćenje

TBILISI/SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mirsad Isaković sastao se danas u Tbilisiju, na marginama Konferencije na visokom nivou o međunarodnoj saradnji u poreskim pitanjima, s šeficom Odjela za međunarodni porez Ministarstva finansija Gruzije Mari Khurtsidze.

Konstatovali su da su odnosi Bosne i Hercegovine i Gruzije prijateljski, što, kako je rečeno, otvara široke mogućnosti razvijanja saradnje, posebno na ekonomskom planu. S tim u vezi, saglasni su  da je potrebno okončati razgovore i što prije potpisati i ratifikovati Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i Gruzije.

Isaković se, tokom drugog dana zasjedanja obratio učesnicima Konferencije, koje je upoznao s nadležnostima i radom Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH, kao i sa načinima ubiranja direktnih i indirektnih poreza, koji, kako je naveo, čine 80 odsto sredstava u budžetima institucija u Bosni i Hercegovini.

U obraćanju Isaković je izrazio nadu da će Bosna i Hercegovine postati punopravna članica Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), što bi, kako je rekao, doprinijelo transparentnijem trošenju javnih sredstava u BiH. S tim u vezi, Isaković je pozdravio održavanje ovakvih međunarodnih konferencija koje, ocijenio je, doprinose uspostavljanju bolje saradnje i razmjene iskustava i podataka o poslovanju preduzeća iz BiH, kao i iz zemalja Evrope i centralne Azije, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!