Sport     | 18.07.2018. 12:30 |

Hamza Turulja prvi bh. karatista na olimpijadi mladih u Buenos Airesu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Bosanskohercegovački karatist Hamza Turulja na poziv Svjetske karate organizacije - WKF i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine nastupit će na olimpijskim igrama za mlade koje će početkom oktobra biti održane u Buenos Airesu. 

Po riječima izvršnog sekretara Karate saveza BiH Ramiza Potura, karate će ove godine prvi put biti zastupljen na olimpijadi mladih, a Turulja će biti prvi predstavnik bh. karatea na ovoj smotri, što se smatra istorijskim događajem za BiH.

- Karate savezu BiH, kao i Karate klubu "Okinawa" iz Sarajeva je cilj da Turulja ode što spremniji na ovu veliku smotru na kojem će pokušati da osvoji prvu olimpijsku medalju u ovom sportu. Zato se nadamo da ćemo imati na tom putu adekvatnu pomoć institucija i privrednih subjekata koji će nam pomoći da kroz pripremni ciklus nemamo poteškoća u vidu nedostatnih finansijskih troškova koji su za naše uslove nedostižni - kazao je Potur.

Sedamnestogodišnji Turulja trenutno je najbolje plasirani bh. takmičar na WKF ranking listi, na kojoj zauzima 17. mjesto.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bh. karatašice osvojile treće mjesto na Prvenstvu Evrope u tradicionalnom karateu

Karate - Edna Bašagić srebrena na Svjetskom kupu u Poreču

U Goraždu sutra drugi Specijal KUP u karateu, učešće prijavilo više od 540 takmičara

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta