Bosna i Hercegovina     | 17.07.2018. 20:54 |

Džaferović: Krajiško herojstvo i odanost državi za mene su obavezujući

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 17. jula (FENA) – Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović današnjom tribinom u Bihaću nastavio je trodnevnu posjetu Unsko-sanskom kantonu.

Prethodno je boravio u Velikoj Kladuši, Cazinu, Bužimu i Bosanskoj Krupi. Sagledano je stanje u općinskim i gradskim stranačkim organizacijama, razgovarano o pripremama za predstojeće izbore, ali i analiziran odnos članstva prema kandidaturi Džaferovića za najvišu državničku funkciju.

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH na tribini u Bihaću istakao je kako su krajiško herojstvo i odanost državi za njega obavezujući.

- Razgovarali smo o našoj platformi, o onom šta bih ja kao budući član Predsjedništva trebao uraditi, odnosno promijeniti. Posebno je to ovdje u cijeloj Krajini obavezujuće, ovdje na izvoru historije, gdje je BiH na najljepši način potvrđena. Sve nas na to obavezuju šehidi i borci, njihova žrtva i neizmjerna hrabrost - rekao je Džaferović.

Ponovio je i kako su u ovom dijelu države neophodna značajnija ulaganja prvenstveno u poljoprivredu, turizam i putnu infrastrukturu.

- Ne moram vas podsjećati koliko je Stranka demokratske akcije dobrog uradila za cijelu BiH, ali i Krajinu. Krenuli smo s realizacijom važnih projekata za ovaj dio države i narod nam mora pomoći da tako i nastavimo. Ne sumnjam kako naši ljudi prepoznaju historijski kontekst u kojem živimo, te da SDA može i ima mudrosti da gradi uspješnu i jaku zemlju - ustvrdio je kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Najviša delegacija Stranke demokratske akcije BiH posjetu USK završava sutra u Bosanskom Petrovcu i Ključu, odnosno još jednom tribinom u Sanskom Mostu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana