Regija     | 17.07.2018. 18:37 |

Macron obećao Vučiću da će u studenom posjetiti Srbiju

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD/PARIZ, 17. srpnja (FENA) - Francuski predsjednik Emanuel Macron prihvatio je poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da posjeti Beograd, a srbijanski šef države nada se da će to bi biti čim prije, objavili su srbijanski elektronički mediji izvješćujući o današnjem posjetu Vučića Parizu.

 "Očekujemo vas puna srca i da to bude čim prije", rekao je Vučić na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka s predsjednikom Francuske, na kojem je inzistirao na potvrdi da će posjetiti Srbiju.

 "Ja sam danas uspio, mučio sam predsjednika Macrona da mi obeća kako će doći u Srbiju, a ne samo ja ponovno u Pariz. I na kraju sam uspio i rekao sam da ću to kazati srpskoj javnosti i da se on ne ljuti zbog toga", rekao je Vučić.

 "I ja sam to potvrdio... Želim zahvaliti predsjedniku Vučiću na pozivu da 1. studenoga posjetim Srbiju i želim poštivati preuzeti poziv", rekao je Macron novinarima na tiskovnoj konferenciji koju je Radio-televizija Srbije izravno prenosila iz Pariza.

 Srbijanski predsjednik poručio je da Srbija od Francuske očekuje potporu u nastojanjima da očuva mir i stabilnost, zajednički tražeći rješenja i gledajući u budućnost, a ne samo u prošlost.

 Vučić je potvrdio kako je od predsjednika Francuske dobio podršku za pronalaženje kompromisnog rješenja s kosovskim Albancima kako bi se u regiji osigurao "trajni mir" i omogućili preduvjeti "za ubrzani ekonomski napredak", prenosi Hina.

 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Francuska spremna da nastavi s finansijskom pomoći za UNRWA

Francuska se zalaže za veće ograničavanje uvoza prehrambenih proizvoda iz Ukrajine

Francuski javni deficit porastao na 5,5 posto BDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo