Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Regija     | 17.07.2018. 18:00 |

Slovenija: Mladić iz Poreča osuđen zbog namjere terorističkog djelovanja  

FENA Agencije

 

LJUBLJANA, 17. srpnja (FENA) - Mladića iz Poreča koji je krajem siječnja izazvao velik zastoj na graničnom prijelazu Kaštel-Dragonja koji je slovenska policija zatvorila sumnjajući da je mladić u autobusu ispod sjedišta skrivao bombu osuđen je u utorak na sudu u Kopru na 38 mjeseci zatvora koji je za njegov čin tražilo i tužiteljstvo, objavili su popodne slovenski mediji.

22-godišnji Loris Brljafa koji je izazvao uzbunui velike zastoje na prijelazu, iako se pokazalo da nije imao bombu nego je ispod sjedala sakrio lažni  eksplozivni pojas kakav obično nose teroristi samoubojice, pred sudom je "priznao krivnju za kazneno djelo putovanja s ciljem terorizma", objavila je Slovenska tiskovna agencija STA, a prenosi Hina.

Sudac Julijan Glavina kazao je da se presuda temelji na okrivljenikovu priznanju i drugim dokazima, među ostalim i mišljenju psihijatara da mladić iz Hrvatske u trenutku počinjenja djela nije bio bitno neubrojiv.

Kako navode slovenski mediji, istraga je pokazala da je Brljafa želio autobusom doći u Ljubljanu "kako bi prestrašio stanovništvo" lažnim terorističkim pojasom, te da se je "radikalizirao" i postao "simpatizer Islamske države i Al Kaide".

Brljafa je pred sudom priznao svoj čin i izrazio žaljenje, te rekao da je "napravio veliku glupost", a izricanju presude nazočio je i njegov otac Branko, objavili su slovenski mediji.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Macron kaže da je ogranak IS-a izveo napad na Moskvu, a grupa je pokušala napade u Francuskoj

Kremlj kaže da nijedna zemlja nije imuna na terorizam

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana