Sport     | 17.07.2018. 13:56 |

Krčmarević: Sutra moramo završiti posao

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Fudbaleri sarajevskog Željezničara i estonske Narve Trans sutra će na obnovljenom terenu stadiona "Grbavica" igrati revanš 1. pretkola Evropske lige. 

Željezničar je u prvom meču odigranom u Estoniji slavio s 2:0, tako da izabranici trenera Slobodana Krčmarevića u sutrašnjem meču ne bi trebalo da imaju problema da ostvare dalji plasman. 

Krčmarević je na današnjoj konferenciji za medije rekao da njegovom timu trenutno nedostaju utakmice kako bi ušao u takmičarski ritam, te da bez obzira na visoku prednost iz prve utakmice Željezničar mora biti oprezan i ne smije potcijeniti protivnika. 

- Sutra moramo završiti posao, ne smije biti opuštanja i potcijenjivanja protivnika. U prvom meču smo dobro igrali, ali još uvijek tu ima mnogo posla. Naš protivnik je uigran jer je kod njih sezona u toku tako da je to njihova prednost. Novi igrači su odigrali solidno, mislim da smo pogodili s njima. Sve će doći na svoje mjesto, od navijača i ljudi u klubu tražim samo malo strpljenja - rekao je Krčmarević. 

Trener "plavih" je dodao da je novi teren stadiona "Grbavica" jedan od najboljih u regionu, te da na ovakvoj travi igraju još samo Crvena zvezda i Rijeka. 

Trener estonskog tima Adiam Kuzyaev smatra da sutra neće biti velikih iznenađenja kada je u pitanju taktika i početni sastavi oba tima. 

- Želimo odigrati dobro i obradovati naše navijače. Željezničar je jaka ekipa i znamo da će nas dokrajačiti ako im to dozvolimo. Daćemo sve od sebe i pokušati ostvariti povoljan rezultat - izjavio je Kuzyaev. 

Kapiten Željezničara Vedran Kjosevski ističe da je predstavnik BiH važi za favorita u sutrašnjem meču i da igrači to žele opravdati na terenu. 

- Jedva čekamo da izađemo na novi teren. Favoriti smo, želimo to pokazati na terenu i ostvariti plasman u naredni krug takmičenja - zaključio je Kjosevski. 

Utakmica između Željezničara i Narve trans će biti odigrana sutra u 18 sati na stadionu "Grbavica".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo