Bosna i Hercegovina     | 17.07.2018. 11:54 |

Vlada HNK obnavlja još tri škole

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. jula (FENA) - Premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg danas je s direktoricama triju mostarskih osnovnih škola - Snježanom Brkić, Merimom Šuta i Marijom Jurčić potpisao Ugovor o obnovi tih škola.

Aktivnost, koja se realizuje u okviru Projekta energetska efikasnost u BiH, podrazumijeva obnovu JU OŠ "Antuna Branka Šimića", JU "IV osnovna škola" i JU OŠ "Ivana Gundulića", za što je osigurano 1.650.000 maraka.

Herceg je istakao kako je današnje potpisivanje ugovara još jedan korak ka ostvarenju zacrtanog cilja katonalne vlade, podsjetivši kako je u nekoliko navrata govorio kako će učiniti sve da se tokom ovog mandata energetski obnove i utople sve škole u HNK.

"Svjestan sam kako se to u početku doimalo kao neostvariv cilj, ali predanim radom mi smo već veliki dio tog posla uradili. Stoga ne vidim niti jednog razloga da zacrtani cilj ne ostvarimo u cijelosti'', rekao je premijer Herceg.

Naglasio je kako se kroz ove projekte ostvaruje nekoliko vrlo važnih ciljeva.

"Prije svega, učenicima i prosvjetnim radnicima osiguravamo optimalnije i ugodnije uslove za boravak i rad, značajno smanjujemo potrošnju električne energije, a naše škole dovodimo na onaj nivo koji je primjeren vremenu u kojemu živimo.

Zahvaljujem direktorima škola, ali i svima drugima koji su na bilo koji način učestvovali u pripremi ovih projekata, te očekujem da već u mjesecu septembru učenike i prosvjetne radnike dočekaju uređeni i obnovljeni školski objekti", zaključio je premijer.

Direktorice škola zahvalile su premijeru Hercegu i Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona na naporima koje čine kako bi njihovi učenici i djelatnici imali što ljepše i optimalnije uslove za rad.

Inače, kroz Projekt energetske efikasnosti do sada je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu obnovljeno 11 objekata, za što je utrošeno više od 10 miliona maraka, objavljeno je na službenim stranicama Vlade HNK.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Premijerka HNK i ministri zdravstva i turizma na obilježavanju Dana narcisa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta