Sport     | 17.07.2018. 10:24 |

Kineska policija uhapsila 32 osobe zbog online klađenja tokom SP-a

FENA Internet

HANGZHOU, 17. jula (FENA) -Tridesetdvoje osumničenih uhapšeno je zbog organiziranja online klađenja tokom Svjetskog nogometnog prvenstva, saopćila je u utorak policija u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang.

Više od 130 policajaca pretreslo je 25 lokacija u gradovima u  Zhejiangu i u susjednoj pokrajini Fujian 14. jula, zaplijenivši veliki broj mobilnih telefona, kompjutera i računovodstvenih knjiga, navodi policija.

Tokom klađenja bilo je u opticaju više od 10 miliona juana (1,5 milion američkih dolara).

Petnaest osumnjičenih smješteno je u pritvorske jedinice a još 17 u administrativni pritvor. Kako navodi policija, grupa je koristila inostrane websiteove i mobilne aplikacije kako bi privukla kockare i izvukla profite od klađenja.

Zaključno s 11. julom, policija je ugušila više od 300 kriminalnih mreža online nogometnog klađenja u kome je bilo u opticaju više od milijarda juana od otvaranja Svjetskog prvenstva 14. juna, saopćilo je ministarstvo javne sigurnosti. Ranije je razbijeno  oko 2.500 ilegalnih mreža nogometnog klađenja, a više od tri milijarde juana njihovih sredstava je zaplijenjeno ili zamrznuto, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Xi Jinping se sastao s predstavnicima američkih poslovnih subjekata

Sunak: Britanija će učiniti sve što je potrebno da se zaštiti od kibernetskog napada

Rusija uhapsila četvoricu osumnjičenih za ubistvo 93 osobe u koncertnoj dvorani u blizini Moskve

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo