Bosna i Hercegovina     | 16.07.2018. 20:11 |

Džaferović: Očekujem povećanje ulaganja u razvoj poljoprivrede u Krajini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović posjetom Velikoj Kladuši i Cazinu nastavio je seriju javnih tribina i razgovora sa građanima.

Džaferović se u Velikoj Kladuši posebno interesirao za oživljavanje Agrokomerca, razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije, saopćeno je iz Press službe SDA.

- Zahvaljujući angažmanu Vlade Federacije BiH i privatnoj inicijativi dio Agrokomerca je profunkcionisao. Očekujem da se taj projekat nastavi, ali i da se povećaju ulaganja u razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije po kojoj je ovo područje prepoznatljivo - kazao je Džaferović u Velikoj Kladuši.

On je na tribini u Cazinu odgovarao na pitanja novinara Igora Todorovca, ali i na pitanja građana.

- Bio sam na Savi, zatim na Drini, u Livnu, a sada sam ovdje u našoj ponosnoj i herojskoj Krajini. Svaki pedalj ove zemlje za mene je jednako važan. Posebna mi je čast da sam ovdje među herojima na koje je cijela BiH ponosna - kazao je Džaferović.

Naglasio je da je u posljednje vrijeme primjetan specijalni propagandni rat koji se vodi protiv Bošnjaka. Cilj je, kazao je Džaferović, da se bošnjačkom narodu stavi stigma radikalizma i da se Bošnjake prikaže u negativnom svjetlu, kao prijetnju zapadnom svijetu, a sve kako bi se našlo "opravdanje" za velikodržavne politike usmjerene protiv BiH.

Dio tog specijalnog rata, naglasio je Džaferović, jeste i pokušaj izjednačavanja žrtve i napadača.

- Pokušava se napraviti vještački balans između žrtve i agresora u sudskim procesima za ratne zločine. S tim ciljem se pokreću pravosudni procesi protiv najčasnijih branilaca BiH. Dok su suđenja onima koji su protjerivali, ubijali i palili krajiška sela i gradove sporadična, pokreću se procesi protiv časnih Krajišnika, vitezova koji su branili i odbranili ovaj narod i ovu zemlju - istakao je Džaferović.

Cilj onih koji ne žele dobro BiH je i da razbiju jedinstvo patriotskih političkih snaga i da time pokušaju ušutkati bošnjački politički faktor, bez kojeg se više ne mogu donositi odluke ni u BiH, ni u regiji.

- Potrebno nam je bošnjačko jednistvo. Neki rade protiv toga iz sitnih ličnih interesa, a neki namjerno unose smutnju i razdor, pokušavajući da nas razjedine i oslabe - ustvrdio je Džaferović, navedeno je u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Gradonačelnik predstavio Mostar vodećim poslovnim ljudima iz Njemačke

Džaferović: Schmidt nije trajno uklonio blokade, a smanjio je ustavni položaj Bošnjaka

Džaferović: Pridržavati se Ustava FBiH u procesu formiranja Federalne vlade

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!