Magazin     | 16.07.2018. 15:16 |

Dvadeset i šest bendova na banjalučkom Demofestu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 16. jula (FENA) - U Banjoj Luci će 19. jula početi 11. Demofest, a organizatori su najavili tri dana najbolje zabave na Tvrđavi "Kastel", uz učešće brojnih muzičkih grupa.

Ove godine na bini banjalučkog "Kastela" za naklonost stručnog žirija i prestižne nagrade borit će se ukupno 26 bendova, a oni najbolji iz obje polufinalne večeri festivala nastupit će u finalu u subotu, 21. jula kada će se saznati imena najboljih regionalnih demo bendova.

Muzički praznik u Banjoj Luci upotpunit će bogat dnevni program u Kamenoj kući tvrđave "Kastel", u okviru koje će biti održane brojne muzičke promocije, filmske projekcije, izložbene postavke, stručna predavanja i radionice.

Prve večeri Demofesta, u četvrtak 19. jula, u revijalnom dijelu programa na bini festivala će zasvirati Magnifico & The Serbian Army Orchestra, Dječaci i Wolfram.

Za petak, 20. jula najavljen je Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis i Tyger Lamb, a završene večeri, 21. jula posjetioce festivala će zabavljati dr. Nele Karajlić, grupa Goblini, kao i prošlogodišnji pobjednici festivala grupa Slonz.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'