Kultura     | 16.07.2018. 15:14 |

Edin Ćatić: Volim bilježiti trenutke koje publika možda nije uspjela zapaziti

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. jula (FENA) - Neizmjernu ljubav prema pozorištu i fotografiji dugogodišnji uposlenik Kulturno-sportskog centra Bugojno i član Teatra "Fedra" Edin Ćatić Bato ovjekovječio je kroz novu izložbu fotografija, koja je otvorena u toj javnoj ustanovi.

Radi se o izložbi "Retrospektiva" koja je uvrštena u prateći program 46. teatarskog festivala BiH "Fedra", u sklopu koje je autor izložio 42 fotografije nastale u periodu od 2011. do 2017.  na festivalima "Fedra" u Bugojnu.

- Kao i moja ranija izložba, i ova podsjeća na festivale koji su bili u Bugojnu. Inače, volim  fotografirati na način da se mogu igrati s glumcima, scenom i svjetlom, odnosno bilježiti trenutke koje publika, možda, nije uspjela zapaziti dok je gledala predstavu - kazao je.

Dodaje da se fotografiranjem bavi još od djetinjstva, a intenzivno od 2005., te da u svojoj arhivi ima oko pet hiljada fotografija koje je napravio na bugojanskim festivalima i gostovanjima članova Teatra "Fedra" u BiH i inozemstvu. 

- Predstave "Fedre" posmatram na jedan drugačiji način u odnosu na glumce, režisere i ostale, jer ih gledam iz pravca režijske kabine, svojim očima i aparatom – zaključuje ovaj Bugojanac.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Bugojnu počeo 48. teatarski festival BiH „Fedra“

Festival Fedra - Banjalučani odigrali predstavu 'Zakon za Gulivera'

U Bugojnu počele pripreme za 47. teatarski festival 'Fedra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu