Kultura     | 16.07.2018. 13:46 |

U Historijskom muzeju sa strip crtačem Enisom Čišićem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Historijski muzej BiH, u okviru izložbe Briana Enoa 77 Million Paintings, organuzuje prateće programe te će u srijedu, 18. jula strip crtač Enis Čišić govorit će o kreativnim procesima te značaju vizuelne memorije.

Čišić je bosanskohercegovački ilustrator i strip crtač koji sarađuje s najznačajnijom američkom izdavačkom kućom Marvel Comics, za koju je imao priliku crtati likove poput IronMana, Spidermana, Captaina Americe, Hulka, te Nick Furija za stripove koji su objavljeni na brojnim jezicima.

Prepoznatljiv je i po strip adaptaciji priče Karima Zaimovića prema scenariju Aleksandra Brezara "Tajna Nikole Tesle“.

Enis Čišić o svom predavanju kaže da će se fokusirati na bitnost vizuelne načitanosti kao jednog od faktora koji pomažu u razvoju svakog umjetnika te njegovog načina izražavanja, kao i važnosti mapiranja izvora inspiracija kroz svoja lična iskustva i kako vizuelna memorija pomaže u kreativnim procesima.

Predavanje će biti održano u srijedu u 17 sati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine. Ulaz na predavanje je besplatan, a u periodu od 17 do 20 sati u Muzeju se  može pogledati i multimedijalna instalcija 77 Million Paintings britanskog producenta i vizuelnog umjetnika Briana Enoa, kao i druge izložbe koje su trenutno u Muzeju. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Historijskom muzeju BiH otvorena izložba akvarela Seada Čerkeza

Izložba 'Stari mostovi' Seada Čerkeza u Historijskom muzeju BiH

Zaronite u historiju bh. kuhinje: Pop-Up Gastro Muzej u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo