Stranačke aktivnosti     | 15.07.2018. 15:23 |

Saopćenje za javnost Stranke penzionera-umirovljenika BiH

FENA Saopćenje

Pred nekoliko stotina okupljenih članova Stranke i simpatizera  iz 10 općina Zeničko-dobojskog kantona i iz Zenice, u organizaciji Kantonalne organizacije SP-U BiH ZDK, na Smetovima kod Zenice predstavljeni su  kandidati Stranke penzionera/umirovljenika BiH i nosioci izbornih listi sa područja ZDK za opće izbore 2018.godine.

Dr. Ednan Drljević, nosilac je liste za Skupštinu ZDK, Dževahid Sokić, za Predstavnički dom Parlamenta BiH, Senad Pajić za Predstavnički dom Parlamenta FBiH sa područja Zenice za izbornu jedinicu 5, a Amra Huskić, kandidatkinja iz Breze nosilac je liste Stranke penzionera ZDK za izbornu jedinicu 6 Za PD FBiH.

– 420.000 penzionera ima na području Federacije, a ako im se pridruže i socijalno ugroženi, to je snaga koja broji više od pola miliona ljudi. Kada bi penzioneri glasali samo za sebe, mogli bi da drže svu vlast u državi. Penzioneri, bez obzira na svoju životnu dob, ne žele više biti  u OUT-u , hoće da budu aktivni sudionik u parlantu  i da se tu bore za svoje interese i interese države BiH. Stranka penzionera zato ima mogućnost jer ima veliki broj obrazovanih, iskusnih  i kometentnih kadrova, – kazao je dr. Ednan Drljević, nosilac liste Stranke penzionera za Skupštinu ZDK.

Za bolji položaj u državi, penzioneri se nastoje izboriti dijalogom i pozivanjem mladih da im se priduže jer će se sva rješenja koja ova stranka nudi, jednoga dana i njih ticati.

– Mi smo bili to što ste vi, a vi ćete tek biti to što smo mi. Morate se uključiti i podržati nas u donošenju pravih i realnih zakonskih rješenja, koja će i vama omogućiti u budućnosti da u ovoj državi ostvarite svoju perspektivu i da mirno zaključite svoj radni vijek, – kazao je Senad Pajić, predsjednik Gradske organizacije SP/U BiH Zenica.

Nakon predstavljanja kandidata nastavljeno je druženje uz prigodan zabavni program.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke penzionera BiH

Priopćenje za javnost Stranke penzionera/umirovljenika BiH

Saopćenje za javnost Stranke penzionera/umirovljenika BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo