Najave     | 15.07.2018. 08:20 |

'Trka za demokratiju' u Sarajevu, očekuje se oko 500 sudionika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - U Sarajevu bit će danas, u organizaciji Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, biti održana "Trka za demokratiju" povodom druge godišnjice od pokušaja državnog udara u Turskoj.

Taj sportski događaj namijenjen je za sve generacije, a tako se želi poslati poruka o vrijednostima mira, demokratije, solidarnosti i humanosti. Trka će početi u 10.00 sati na Vilsonovom šetalištu, a organizatori očekuju oko pet stotina sudionika iz BiH i regije.   

Ambasador Turske u BiH Haldun Koç rekao je u petak na konferenciji za medije da se 'Trkom za demokratiju' obilježava dan kad se turski narod borio za slobodu, mir i demokratiju i pokazao veliku odlučnost u toj borbi, a narod Bosne i Hercegovine je među prvima pružio podršku i pokazao solidarnost s turskim narodom.

Generalni direktor Zirrat Bank BiH Yusuf Dilaver i direktor Sarajevo Yunus Emre Instituta Mehmet Akif Yaman također su se prisjetili tog 15. jula prije dvije godine te istaknuli podršku i dobre odnose dviju država i njihovih naroda kako u dobru tako i u lošim danima. Najavljeno je i da će u BiH 15. juli biti obilježen s još nekoliko događaja.

Trasa trke/šetnje prolazit će kroz Vilsonovo šetalište, sa startom ispred zgrade Ambasade Turske. Dionica od 3,5 km može se preći i šetnjom te je sudjelovanje omogućeno i za osobe koje i nisu u kondiciji, a cilj je okupiti što više sudionika da bi ta manifestacija postala tradicionalno sportsko okupljanje stanovništva. Za pobjednike su osigurane vrijedne nagrade.

Sudjelovanje je besplatno, a Turska ambasada u BiH događaj je organizirala uz podršku brojnih partnera.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Delegacija Ureda za unutrašnje poslove turske ambasade posjetila FUP

Sutra u jutarnjim satima na Trebeviću obustava saobraćaja zbog trke 

Održan Skakavac trail u Spomeniku prirode Skakavac

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom