Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 14.07.2018. 22:45 |

Ištuk: Totalno smo podmladili ekipu i nemamo velike ambicije

FENA

TUZLA, 14. jula (FENA) - Ekipa visočke Bosne bila je danas dobar partner igračima tuzlanske Slobode, koja je upriličila generalnu provjeru pred start u Premijer ligi BiH.

Sastav iskusnog trenera Ive Ištuka dobrano je namučio Tuzlake koji su mnogo duže u trenažnom procesu.

- Ove godine totalno smo podmladili ekipu. Danas je protiv Slobode igrao tim čiji je prosjek 19-20 godina. Poslije desetak dana treninga nama je utakmica veoma koristila, kao i jak protivnik. Mislim da je bila dosta zanimljiva, da smo dobro parirali i da smo dobro oznojili Slobodu. Koristila je, nadam se, i njima da i oni vide gdje su njihove greške pred početak prvenstva. Zadovoljan sam ovom svojom omladinom, a do početka prvenstva imamo još 21 dan i što je dosta vremena da se neke stvari u igri poprave - izjavio je za Fenu trener visočke Bosne.

Govoreći o tome s kakvim ambicijama ekipa Bosne ulazi u novu sezonu Prve federalne lige, Ištuk je kazao da ne treba očekivati previše upravo zbog pomlađenog sastava.

- Ove sezone nemamo velike ambicije. U Tuzlu smo doveli kompletnu ekipu koja je 1998. i 1999. godište. Cilj nam je afirmacija mladih igrača i da igramo lijep nogomet – zaključio je.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'