Stranačke aktivnosti     | 13.07.2018. 19:57 |

Saopćenje za javnost Stranke demokratske akcije (SDA)

FENA Saopćenje

Današnjom posjetom Kupresu, Tomislavgradu, Glamoču i Livnu, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nastavio je seriju javnih tribina i direktnih razgovora sa građanima Bosne i Hercegovine.

Džaferović se ovom prilikom sastao i sa općinskim i kantonalnim odborima SDA koji su mu zaželjeli srdačnu dobrodošlicu ističući zahvalnost za njegovu posjetu i pažnju koju pridaje njima i njihovim lokalnim zajednicama.

- Kao što sam to činio i ranije, i ovaj put sam ovdje došao želeći da od našeg naroda iz prve ruke čujem kako živi, sa kakvim se problemima susreće u svakodnevnom životu, i šta je to što SDA i ja konkretno možemo i treba da uradimo da se ti problemi što prije riješe, da našem narodu na ovim prostorima na kojima je on manjinski omogućimo bolji život, sigurnost i ravnopravnost - kazao je Džaferović na javnoj tribini u Livnu.

- Bošnjaci, Srbi, Hrvati i svi ostali građani moraju uživati ravnopravost na svakom pedlju Bosne i Hercegovine, a naročito tamo gdje su manjinsko stanovništvo. To je prava mjera demokratije. Upravo zato SDA nikada nije pristala, niti će ikada pristati na bilo kakva ustavna ili zakonska rješenja koja diskriminiraju bilo kojeg građanima na bilo kojem dijelu teritorije Bosne i Hercegovine. Uvijek smo se borili i nastavićemo se boriti, uprkos svim opstrukcijama i otporima, da svakom građaninu ove zemlje osiguramo jednaka prava na svakom njenom pedlju - istakao je Džaferović.

Tokom javne tribine građani su imali priliku da se upoznaju sa Džaferovićevom političkom vizijom i programom, sa platformom SDA “Agenda BiH 2026”, kao i sa detaljima Džaferovićeve biografije i njegovog dosadašnjeg profesionalnog i političkog djelovanja.

Džaferović je naglasio da će, kada ako Bog da bude izabran za člana Predsjedništva BiH, posebnu pažnju u svom radu posvetiti problemu odlaska mladih ljudi, koji naročito pogađa ove lokalne zajednice, te da će učiniti sve da kreira stabilno političko okruženje koje pogoduje stranim investicijama i otvaranju kvalitetnih radnih mjesta u realnom sektoru, jer su političke turbulencije i nedostatak pravih prilika za zaposlenje glavni razlozi odlaska mladih ljudih iz naše zemlje.

- Naša obaveza i odgovornost je da napravimo takve prilike i uslove da mladi ljudi svoju budućnost ne moraju da traže u tuđini, već da ovdje, u ovoj lijepoj i bogatoj zemlji, svojim znanjem i radom mogu da ostvare sigurnu i prosperitetnu budućnost za sebe i svoje porodice -  kazao je Džaferović na tribini.

Džaferović se na današnjoj tribini osvrnuo i na Twitter post Rajka Vasića, koji je najoštrije osudio kao anti-civilizacijski govor mržnje kojem nema i ne smije biti mjesta u BiH, i koji mora biti najoštrije sankcionisan.

- Zarad budućnosti ove zemlje i svih njenih naroda i građana, naročito zarad naše djece i njihove budućnosti, ovakve strašne i duboko uznemirujuće prijetnje budućim genocidom ne smiju proći nekažnjeno. A Rajku Vasiću i svima drugima koji se usude i da pomisle nešto poput ovoga što je Vasić napisao, ja poručujem: Neka dobro znaju i neka dobro upamte da Bosna i Hercegovina više nikada neće biti dovedena u situaciju u kojoj je bila od 1992. do 1995. godine, i da nad Bošnjacima više nikada neće biti počinjen genocid - zaključio je Džaferović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'