Bosna i Hercegovina     | 13.07.2018. 17:06 |

Novi Grad Sarajevo – Počela izgradnja novog priključka na A transverzalu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. jula (FENA) - U općini Novi Grad Sarajevo u toku je izgradnja servisne saobraćajnice koja će sa A transverzalom spajati ulicu Branislava Nušića.

Glavni izvođač radova je firma Euroasfalt, a riječ je o važnom projektu koji će ovom dijelu naselja omogućiti priključak na A transverzalu kako za vozila tako i za pješake.

 - Rok za izvođenje radova je 45 dana, a mašine su na terenu već nekih desetak dana. Ovdje je oko 2.000 kvadrata konkretne površine koju je potrebno urediti u smislu asfaltnih radova i zelenih površina. Radovi idu svojim tokom bez smetnji, te se nadamo da ćemo ispoštovati dogovorene rokove - kazao je Enver Ajanović, izvršni direktor firme Euroasfalt.

Dosad su urađeni zemljani radovi – skidanje postojećeg lošeg sloja materijala, nasipanje materijala, zamjena podtla i priprema za asfaltiranje.

 - Priključak ulice Branislava Nušića na A transverzalu koja je izgrađena prije dvije godine iz određenih tehničkih razloga nije bio moguć ranije, ali evo u narednih mjesec dana imat ćemo i taj dio završen. Također završit će se i izgradnja pješačkog prijelaza i stepeništa za spoj sa zgradom koja se nalazi u neposrednoj blizini za što će ukupno biti izdvojeno gotovo 400.000 KM - kazao je načelnik Općine Semir Efendić.

Radove na priključku finansiraju Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo, saopćeno je iz Pressa Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Šteta i Muzur obišli radove na izletištu Stojčevac koji vraća stari sjaj  

Javni poziv mladima Općine Novi Grad za pomoć u stambenom zbrinjavanju

Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo usvojilo budžet za 2022. godinu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo