Bosna i Hercegovina     | 13.07.2018. 16:20 |

PU Trebinje nije zaprimila prijavu da je napadnut ambasador Austrije u BiH

FENA Saopćenje

TREBINJE, 13.jula (FENA) – Iz Policijske uprava Trebinje danas je saopćeno da nisu zaprimili prijavu da je u tom gradu došlo do napada na ambasadora Austrije u Bosni i Hercegovini Martina Pamera.

Nakon provjere informacija koje su navedene u tekstu „Austrijski ambasador napadnut u Trebinju“, autora Nebojše Vukanovića, policijski službenici su došli do saznanja da je, kako se dodaje, nepoznata osoba, 12. jula, oko 12.30 sati, fotografisala voz „Ćiro“ i zgradu stare željezniče stanice čije prizemlje koristi Udruženje penzionera iz Trebinja.

Također, utvrđeno je i da je M.S. razgovarao sa osobom koja se njemu predstavila kao ambasador Republike Austrije, ne pokazujući zvanične dokumente kojima bi svoj status dokazala.

Iz Policijske uprave Trebinje dodaju u saopćenju i da su o navedenom događaju obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, koje se izjasnilo da događaj nema elemenata prekršaja, ni krivičnog djela.

Vukanović je na svom blogu objavio da je ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini Martin Pamer napadnut jučer oko 13.00 sati u Trebinju „od nekih primitivaca i vandala“.

-Incident se dogodio u trebinjskom naselju Ložiona, ispred stare Železničke stanice. Ambasador Pamer me je pozvao oko 13.00 sati i tražio da reagujem i zaštitim ga jer su ga napali neki lokalni primitivci, koji mu nisu dozvoljavali da fotografiše starog „Ćiru“ i Željeničku stanicu koju je sagradila Austro-Ugarska – napisao je Vukanović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana