Najave     | 13.07.2018. 13:18 |

'Trka za demokratiju' 15. jula u Sarajevu, očekuje se oko 500 sudionika

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 13. jula (FENA) - Na inicijativu Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini u nedjelju, 15. jula, u Sarajevu bit će održana 'Trke za demokratiju', povodom druge godišnjice od pokušaja državnog udara u Turskoj.

Taj sportski događaj namijenjen je za sve generacije, a tako se želi poslati poruka o vrijednostima mira, demokratije, solidarnosti i humanosti. Trka će početi u 10.00 sati na Vilsonovom šetalištu, a organizatori očekuju oko pet stotina sudionika iz BiH i regije.   

Ambasador Turske u BiH Haldun Koç rekao je danas na konferenciji za medije da se 'Trkom za demokratiju' obilježava dan kad se turski narod borio za slobodu, mir i demokratiju i pokazao veliku odlučnost u toj borbi, a narod Bosne i Hercegovine je među prvima pružio podršku i pokazao solidarnost s turskim narodom.

Generalni direktor Zirrat Bank BiH Yusuf Dilaver i direktor Sarajevo Yunus Emre Instituta Mehmet Akif Yaman također su se prisjetili tog 15. jula prije dvije godine te istaknuli podršku i dobre odnose dviju država i njihovih naroda kako u dobru tako i u lošim danima. Najavljeno je i da će u BiH 15. juli biti obilježen s još nekoliko događaja.

Trasa trke/šetnje najavljena za nedjelju prolazit će kroz Vilsonovo šetalište, sa startom ispred zgrade Ambasade Turske. Dionica od 3,5 km može se preći i šetnjom te je sudjelovanje omogućeno i za osobe koje i nisu u kondiciji, a cilj je okupiti što više sudionika da bi ta manifestacija postala tradicionalno sportsko okupljanje stanovništva. Za pobjednike su osigurane vrijedne nagrade.

Startni brojevi mogu se preuzeti sutra od 10.00 do 18.00 sati u prostorijama Atletskog kluba Bosna (ulica Hamze Hume 2) te na dan trke  od 08.00 do 09.45 sati na štandu u zoni starta/cilja. Sudjelovanje je besplatno, a Turska ambasada u BiH događaj je organizirala uz podršku brojnih partnera.

USKORO VIDEO

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Delegacija Ureda za unutrašnje poslove turske ambasade posjetila FUP

Sutra u jutarnjim satima na Trebeviću obustava saobraćaja zbog trke 

Održan Skakavac trail u Spomeniku prirode Skakavac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo