FENA biznis     | 13.07.2018. 11:36 |

Amer Bukvić imenovan za člana UO Univerziteta Mediteran u Podgorici

FENA Saopćenje

Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) imenovan je za člana Upravnog odbora Univerziteta Mediteran u Podgorici. Univerzitet „Mediteran” osnovan je 2006. godine u Podgorici, kao prvi privatni univerzitet u Crnoj Gori. Osnivačka skuština Univerziteta prepoznala je Bukvićev angažman na polju obrazovanja i izabrala ga za člana Upravnog odobora. 

Bukvić se na čelu BBI banke nalazi od 2006. godine. Pod njegovim vodstvom BBI banka je dostigla poziciju srednje velike banke  i posljednjih nekoliko godina svrstava se u red najbrže rastućih banaka u BiH. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja iz oblasti islamske ekonomije. Analitička kuća Cambridge IF Analytica izabrala ga je za najboljeg transformacijskog lidera u oblasti islamskog bankarstva, a BBI banku za „Najuspješniju islamsku banku u Evropi“.  

Za doprinos unapređenju islamske ekonomije Bukvića je Svjetski islamski ekonomski forum uvrstio u listu 500 najuspješnijih i najuticajnijih pojedinaca u oblasti islamske ekonomije u svijetu. Bukvić je obrazovanje sticao u Maleziji, Japanu i Engleskoj na IIUM, IUJ,  LBS (London Business School) i na „University of Oxford“. Također, direktor BBI banke, dobitnik je prestižne svjetske nagrade „The Jewels of Muslim World Award 2015“ za unapređenje islamskih finansija i ekonomije. Godine 2014. Bukvić je u konkurenciji preko 600 poduzetnika i lidera iz 42 države svijeta  proglašen za najboljeg lidera i poduzetnika u svijetu i dobitnik je priznanja „Najbolji poduzetnik i lider za 2014.“ 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'