Sport     | 13.07.2018. 11:17 |

Galijašević: Atletičari jedan od boljih brendova Zenice i ZDK-a

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 13. jula (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar sporta Mensur Sinanović upriličili su danas prijem za članove i vodstvo Atletskog kluba Zenica, čiji su takmičari s proteklih Mediteranskih igara iz španske Tarragone donijeli četiri, od ukupno pet medalja za bh. sport.

Zlatnu medalju osvojio je u bacanju kugle Hamza Alić, bronzanu, također, bacač kugle Mesud Pezer, kao i srednjeprugaš na 800 m Abedin Mujezinović i bacač koplja Dejan Mileusnić. Mileusnić je trenutno na pripremama u Sremskoj Mitrovici (Srbija) pa nije prisustvovao ovom prijemu. Prijemu je prisustvovao Mehmed Skender, lični trener Hamze Alića i šef Stručnog štaba AK Zenica te potpredsjednik Atletskog saveza BiH i član Uprave zeničkog kluba, Suad Kaknjo.

- Vlada ZDK stoji iza ovih uspjeha Atletskog kluba Zenica. Mislim da svi moramo učiniti da podržimo atletičare, jer to je jedan od boljih brendova sporta u Zenici i ZDK-u. Apelujem na sve koji se nisu uključili da učine na isti ili sličan način - kazao je Galijašević, navodeći kako je zadovoljstvo biti sa osvajačima medalja sa MI.

Dodao je da je, pored redovnih, mjesečnih stipendija za ove atletičare, za mediteranske medalje planirano i dodatno nagrađivanje i jednokratna novčana podrška.

Atletičari su zahvalili na prijemu i kontinuiranoj podršci koju im pruža ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom