Bosna i Hercegovina     | 13.07.2018. 10:51 |

Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH osudio napade na policajce

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. srpnja (FENA) - Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH osudio je napade na policijske službenike prilikom obavljanja poslova sigurnosti koji su se dogodili 7. i 12. srpnja.

Kolegij Vlade osudio je i ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja 5. lipnja i 8. srpnja ove godine na više prometnih znakova i autobusnom stajalištu na cestovnoj komunikaciji Donji Rahić – Poljaci i cestovnoj komunikaciji Ulice – Donji Rahić, kojima je, kako se navodi, iskazan govor mržnje i upućene poruke nesvojstvene za tu lokalnu zajednicu i vrijednosti koje se poštuju.

Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH u petak je razmatrao informaciju Policije Brčko distrikta BiH o nekoliko događaja na području Distrikta tijekom srpnja ove godine, koji po svom sadržaju i eventualnim posljedicama ukazuju na tendenciju urušavanja dostignute razine međunacionalne tolerancije i grubo nepoštovanje institucija sustava manifestirano napadima na policijske službenike tijekom izvršavanja poslova sigurnosti, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Kolegij Vlade pruža punu potporu Policiji Brčko distrikta BiH i drugim nadležnim institucijama da učinkovito rasvijetle ove događaje, identificiraju izvršitelje i prema njima poduzmu potrebne mjere i radnje u smislu utvrđivanja njihove odgovornosti i procesuiranja.

Zatraženo je aktivno uključivanje šire društvene zajednice i poduzimanje učinkovitih preventivnih mjera s ciljem sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, jačanja svijesti o njihovim negativnim kontekstima i jačanja otpornosti zajednice na sva nezakonita djelovanja i namjere narušavanja temeljnih vrijednosti Distrikta, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta