Stranačke aktivnosti     | 12.07.2018. 19:07 |

Priopćenje za javnost KO SDA HNK

FENA Saopćenje

Povodom vandalskog čina koji se desio 11. jula 2018.godine u mostarskom naselju Podhum, kojom prikom je opljačkan i demoliran stan imama IZ Mostar Harisa ef. Pobrića, te mu pričinjena veća materijalna šteta, Kantonalni odbor SDA HNK se oglašava saopštenjem za javnost.

Kantonalni odbor SDA HNK najoštrije osuđuje ovaj kriminalni čin, koji je bio usmjeren s ciljem oštećenja i otuđenja imovine vjerskog službenika Islamske zajednice Mostar Harisa ef. Pobrića. Nedopustivo je da se u Mostaru, koji kao grad pretendira da bude centar kulturnih, turističkih i brojnih drugih događaja u južnom dijelu BiH dešavaju ovakvi barbarski događaji, prvenstveno napadi na vjerske službenike bilo kojih konfesija, njihovu imovinu i sigurnost njihovih porodica. Zabrinjavajući je podatak da je ovo četvrti napad na imovinu efendije Pobrića u mjestu Podhum, a da pri tom ni jedan prethodni takav slučaj nije rasvijetljen i procesuiran. KO SDA HNK traži od nadležnih organa, tačnije MUP-a HNK hitno rasvjetljavanje aktera ovog vandalskog čina. Također, apeliramo da se u rješavanje ovog slučaja uključi pravosudni sistem, kao i sigurnosne agencije BiH, jer evidentno je da za to postoji potreba.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Saopćenje za javnost SDA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo