Bosna i Hercegovina     | 12.07.2018. 16:00 |

Delegacija MO i OSBiH prisustvovala Samitu NATO-a u Briselu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš predvodila je delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koja je, kao dio državne delegacije, danas učestvovala na Samitu NATO-a u Briselu.

Osim Pendeš, u sastavu delegacije MO i OSBiH su bili si načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović i šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u brigadir Jasmin Čajić.   

Sastanak je održan na nivou predsjednika država u formatu misije "Odlučna podrška", na kojem su osim zemalja - članica NATO-a i Afganistana, učestvovale i partnerske zemalje, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, kao i predstavnici EU i UN-a. 

Na sastanku je diskutovano o političkoj i vojnoj situaciji u Afganistanu, razvoju afganistanskih snaga sigurnosti, nastavku finansijske podrške sigurnosnim snagama Afganistana, pri čemu je potvrđena posvećenost saveznika i partnera nastavku pružanja podrške Afganistanu, kao i potvrda o povećanju doprinosa misiji "Odlučna podrška", saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Dačić: Srbija je razočarana što je spriječeno da se čuje istina o NATO "agresiji"

New York: Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a u povodu 25. obljetnice NATO-ovog bombardiranja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom