FENA biznis     | 12.07.2018. 15:47 |

RBI dobitnik priznanja za najbolju bankarsku transformaciju širom svijeta

FENA Saopćenje

Raiffeisen Bank International (RBI) dobitnik priznanja za najbolju bankarsku transformaciju širom svijeta   

 “Svako novo priznanje za nas predstavlja dodatni motiv kako bismo u budućnosti bili još bolji. Posebno nas raduje što magazin Euromoney iz godine u godinu prepoznaje kvalitet našeg rada, te naše nastojanje da klijentima pružimo prilagođene usluge visokog kvaliteta. Posvećeno vodimo računa o očekivanjima naših klijenata koja su sve složenija usljed dinamičnog načina života te ubrzanog napretka tehnologije. Stoga našu ponudu kontinuirano nadopunjujemo digitalnim uslugama koje klijentima olakšavaju poslovanje i komunikaciju s Bankom“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke. 

Raiffeisen Bank International (RBI) i njene mrežne banke dobitnik su ukupno devet priznanja, uključujući i priznanje za Raiffeisen kao najbolju banku u BiH. Renomirani finansijski magazin Euromoney je RBI nagradio za uspješno provedeni program transformacije u svijetu te također za „Najbolju bankarsku transformaciju“ u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Pored toga, izvrsna tržišna pozicija kao i kvalitet usluga doprinijeli su da mrežne banke u Albaniji, Bjelorusiji, Kosovu, Srbiji, Slovačkoj i Ukrajini budu proglašene najboljim bankama na tržištima na kojim posluju. 

„Mnoge banke su protekle decenije bile prinuđene da se restruktuiraju, ali je malo njih uspjelo napraviti prekokret brzo i efikasno kao što je to učinila RBI. Ambiciozan plan transformacije omogućio je austrijskoj grupaciji da obnovi svoju kapitalnu osnovu i profitabilnost, a da pri tome ne ugrozi svoj osnovni poslovni model. Također, ovo je otvorilo put za obnovu investicija u rast i inovacije. RBI je danas mnogo jača i održivija institucija nego što je bila prije tri godine te je zaslužan dobitnik priznanja za globalnu bankarsku transformaciju“, pojasnio je Euromoney odluku svog žirija. 

Magazin Euromoney osnovan je 1969. godine kako bi se bavio ponovnim pojavljivanjem međunarodnih prekograničnih tržišta kapitala. Euromarket, po kojem je magazin dobio ime, je prethodnik današnjeg globalnog tržišta kapitala. Euromoney je izvještavao o ovom tržištu, boreći se za njegov rast, te je time postao vodeći magazin finansijskog svijeta, njegovih institucija i korisnika. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen. 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

https://raiffeisenbank.ba/

 

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo