Bosna i Hercegovina     | 12.07.2018. 15:40 |

Mostarski imam ponovo na meti vandala

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 12. jula (FENA) - Tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum nepoznati počinioci opljačkali su stan mostarskog imama Harisa efendije Pobrića i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Prema navodima iz Medžlisa IZ-a Mostar, imam je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22:45 sati te zatekao ispreturane stvari.

Ukraden mu je televizor, mobitel i dječija kolica, a još uvijek nije u mogućnosti da utvrdi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji.

 - Zgrožen sam jer ovo je već četvrti put da mi pljačkaju stan i ne znam kako dalje živjeti u njemu. Osjećam se kao zatvorenik jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati - kazao je imam.

 Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji koja, kako navodi, nikada nije rasvijetlila slučaj.

 - Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi bar neko uputi izvinjenje što je to tako čini mi se bilo bi mi lakše - kaže efendija Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.

U Medžlisu IZ-a Mostar suzdržali su se od komentara izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinitelje.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Medžlis IZ-a Mostar uputio zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti za IC 'Mevlana'

MIZ Mostar predstavio projekt Interkulturnog centra 'Mevlana'

MIZ Mostar reagirao na izjave mostarskog gradonačelnika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana