Bosna i Hercegovina     | 12.07.2018. 14:33 |

Šumarski fakultet u Sarajevu obilježava 70. godišnjicu uspješnog rada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu, jedna od najstarijih visokoškolskih instutucija u Bosni i Hercegovini, ove godine obilježava 70 godina postojanja i uspješnog rada, što će obilježiti nizom prigodnih aktivnosti.

Tako će, između ostalog, od 10. do 12. oktobra biti održan međunarodni simpozij "Čovjek - Šuma - Nauka - PEFOSS", na kojem će se okupiti više od 200 učesnika, a predavači će biti neki od vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti šumarstva i hortikulture. 

U proteklih 70 godina kontinuiranog rada, Šumarski fakultet UNSA obrazovao je generacije inženjera, magistara i doktora nauka u oblasti šumarstva i hortikulture koji predano brinu o uzgoju, gazdovanju, efikasnom iskorištavanju i zaštiti šume kao najznačajnijeg resursa Bosne i Hercegovine. 

- Predano radimo na podizanju kvalitete obrazovanja, a činjenica da diplomanata, magistranata i doktoranata sa našega Fakulteta gotovo da nema na biroima za zapošljavanje najbolje govori o kvalitetu kadrova koji stiču znanje na Šumarskom fakultetu - kazao je dekan tog fakulteta Mirzan Dautbašić.

Sedam decenija uspješnog rada Šumarskog fakulteta bit će obilježeno i brojnim drugim aktivnostima koje će biti završene krajem godine akademijom, saopćeno je iz te obrazovne institucije. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Mesihović i delegacija Univerziteta u Sarajevu o strateškim i razvojnim programima

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije