Stranačke aktivnosti     | 12.07.2018. 12:03 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Jedan od dokaza kako Vlada rukovodi preduzećima u Republici Srpskoj je najnoviji podatak Fonda zdravstvenog osiguranja da za 55.000 nosilaca osiguranja u Republici Srpskoj nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje. Kako su najveći gubitaši javna preduzeća, naročito zdravstvene ustanove, jasno je da je za takvu situaciju najodgovornija upravo vladajuća koalicija sa SNSD-om na čelu.

PDP svojim Programom obnove Republike Srpske predviđa zakon koji će onemogućiti isplaćivanje neto plate radnicima bez uplate poreza i doprinosa, što je postala sveopšta praksa, naočito u institucijama zdravstva.

Redovna naplata doprinosa podrazumijeva i jaču ulogu Poreske uprave, koja mora da djeluje na principu da nema nedodirljivih. Rad kontrolnih organa ne smije biti selektivan već takav da jednako tretira sve. Nakon oktobra planiramo promijeniti način rada Odjeljenja za kontrolu velikih poreskih obveznika Poreske uprave, i time se uhvatiti u koštac sa problemom velikih dugovanja koji opterećuju budžet Republike Srpske.

PDP je pokazala kako se sa dobrim planom, stručnim kadrovima i domaćinskim odnosom prema javnom dobru mogu ostvariti pozitivni rezultati u zdravstvu. Podsjećamo da su Domovi zdravlja u Srpcu, Palama, Gradiški, Bratuncu i Kotor Varoši, na čijem čelu su bili kadrovi PDP-a, rijetke ustanove koje nisu imale neizmirene obaveze ni prema državi ni prema radnicima.

Primjenom mjera iz Programa obnove Republike Srpske i dokazanih primjera dobre prakse kadrova PDP-a, od oktobra počinje proces preporoda zdravstva i svih drugih oblasti Republike Srpske.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!