Bosna i Hercegovina     | 12.07.2018. 12:42 |

'Sarajevo Taxi' predstavio novi dispečerski centar i aplikaciju 'mojTaxi'(VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Udruženje "Sarajevo taxi" danas je otvorilo novi dispečerski centar iz kojeg je moguće nadgledati više od 1.000 vozila, te predstavilo aplikaciju za pozivanje taxi vozila "mojTaxi".

Predsjednik udruženja Enver Suljagić rekao je na pres-konferenciji da su aplikacijom "mojTaxi" sada obuhvaćeni i Kiseljak, Visoko, Travnik, Zenica a uskoro će biti i Mostar, dok naredne godine planiraju da je ustupe i kolegama iz RS-a.

- Posebna prednost korištenja aplikacije je sigurnost mušterija jer dobijaju garantovano sigurno i legalno vozilo, uz zabilježene detaljne podakte o vožnji - pojasnio je Suljagić.

Podsjetio je da je Udruženje "Sarajevo Taxi" prvo u Jugoslaviji uvelo taksimetar, a za olimpijadu 1984. prvi su uveli radio vezu.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka istakao je da je uloga Udruženja "Sarajevo Taxi" vrlo bitno za grad Sarajevo jer pruža sigurnu uslugu građanima, ali i turistima zbog čega su dio imidža grada.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara naveo je da je vidljivo da je Udruženje "Sarajevo taxi" uradilo puno na svojoj organizaciji uspostavom dispečerskog centra i nove aplikacije, koje će biti moguće nadograđivati i povezivati sa sigurnosnim službama - što će poboljšati sigurnosnu situaciju u Sarajevu.

Najavljeno je da će Udruženje u narednom periodu video nadzorom pokriti stajališta, te uvesti mogućnost kartičnog plaćanja taksi usluga.

Pogledajte http://fena.ba/video/1980

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/18-uN3W4TxdAUUfE85jqxC0yKaOjx0yoe?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

MO-Redar: Aplikacija za aktivno sudjelovanje građana u očuvanju kvalitete života u Gradu Mostaru

FEA - Od danas dostupna unaprijeđena verzija aplikacije 'Čuvajmo Šume' za šest kantona u FBiH

Prvi u BiH – m:tel omogućio plaćanje parkinga u Srbiji putem m:go aplikacije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom