Bosna i Hercegovina     | 11.07.2018. 15:19 |

Izaslanstvo Posavine na Dunavskom festivalu u Ulmu

FENA Mario Loncar

ORAŠJE, 11. srpnja (FENA) - Predsjednik Općinskog vijeća Orašja Mario Oršolić i izaslanik načelnika Ilija Baotić predstavljali su Općinu Orašje na Međunarodnom festivalu Donaufest u Ulmu i Neu-Ulmu u Njemačkoj koji ove godine traje od 7. do 15. srpnja.

 Izaslanstvo Posavine održalo je niz sastanaka s ciljem uspostavljanja gospodarske suradnje i zajedničkih projekata kako s predstavnicima gradova Ulm i Neu-Ulm tako i s predstavnicima gradova Vinkovci i Vukovar, te predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije, koji su također sudjelovali na festivalu.

 Pored Oršolića i Baotića, Posavsko izaslanstvo činili su i izaslanik predsjednika Vlade Posavske županije Darko Kasap, direktor Ureda za razvoj i europske integracije Posavske županije Franc Kljajić, bivši načelnik Đuro Topić koji je i uspostavio suradnju s Ulmom, te korpar Anto Dominković koji je na Sajmu pokazao kako se pletu korpe.

 Prezentaciju o potencijalima i prednostima za ulaganje u Posavsku županiju i Poduzetničku zonu Dusine na velikom Ekonomskom forumu održanom u Gradskoj vijećnici Ulma održao je Franc Kljajić, nakon čega su predstavnici Općine i Županije razgovarali s njemačkim gospodarstvenicima o mogućnostima ulaganja.

 Izaslanstvo Posavine sudjelovalo je i na  sastanku s ministrom pravde Europskih integracija i turizma Baden-Wurttemberga Guidom Wofom, a posjet je upriličen i Crvki u Ulmu u kojoj su se okupili stanovnici općine Orašje koji su tamo na privremenom radu.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Čavara otvorio 'Dane Tolise': Ova manifestacija razbija sve strahove

Izložba Posavskog umjetničkog likovnog simpozija u srijedu u Mostaru

Dan općine Odžak: Bez zajedništva Hrvata i Bošnjaka povratak ne bi bio moguć

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu