Bosna i Hercegovina     | 11.07.2018. 13:53 |

Izaslanstvo GPBiH na sastanku o stanju ilegalnih migracija u regiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. srpnja (FENA) - Zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, načelnik Uprave za operacije Predrag Radojčić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović sudjeluju na trećem sastanku Upravnog odbora regionalnog projekta "Unapređenje kapaciteta i mehanizama identificiranja i zaštite ugroženih skupina migranata na zapadnom Balkanu" koji se u srijedu održava u Petrovcu, Crna Gora.

Na spomenutom sastanku šefovi graničnih policija regije analiziraju trenutno stanje i mjere koje se poduzimaju u vezi s ilegalnim migracijama u regiji zapadnog Balkana te razgovaraju o modalitetima suradnje na sprečavanju ilegalnih migracija.

Granična policija BiH aktivno sudjeluje u realizaciji projekta "Unapređenje kapaciteta i mehanizama identificiranja i zaštite ugroženih skupina migranata na zapadnom Balkanu".

Radi se o projektu koji realizira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz potporu Ureda za stanovništvo, izbjeglice i migracije Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

Cilj je projekta pružanje potpore održivim mehanizmima i strukturama u zemljama zapadnog Balkana kako bi neovisno upravljale migracijama i pružale zaštitu ugroženim kategorijama migranata, istovremeno unapređujući međusobnu suradnju i koordinaciju.

Osim u BiH, projekt se provodi u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i na području Kosova, priopćeno je iz bh. granične policije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana