Sport     | 11.07.2018. 10:15 |

Fudbaleri Sarajeva počinju sezonu gostovanjem u Jerevanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Fudbaleri Sarajeva danas će odigrati prvu zvaničnu utakmicu u takmičarskoj sezoni 2018./19. U okviru 1. pretkola Evropa lige Sarajevo gostuje u Jerevanu ekipi FC Banants.

Pripreme za sezonu trajale su 25 dana, prva faza obavljena je u Trening centru u Sarajevu dok je drugi dio priprema obavljen u Rogaškoj Slatini gdje je ekipa odigrala tri prijateljske utakmice i ostvarila sve tri pobjede, protiv Rabotničkog, Triglava i Voždovca.

U taboru FK Sarajevo vlada dobra atmosfera uoči prve zvanične utakmice u sezoni i svi se nadaju dobrom rezultatu uoči revanša u Sarajevu koji je na rasporedu 19. jula.

Za prvu utakmicu u Armeniji konkuriše 18 igrača: Pavlović, Tucaković, Hebibović, Hodžić, Adukor, Mujakić, Stanojević, Rahmanović, Ahmetović, Velkoski, Šišić, Halilović, Resić, Šabanović, Tatar, Šofranac, Handžić i Mustafić, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Sva četvorica sudija današnje utakmice dolaze iz Norveške. Glavni sudija je Rohit Saggi, dijete roditelja iz Indije koji je rođen u Norveškoj prije 26 godina i ovo će mu biti prva utakmica koju će suditi u svojoj karijeri u okviru Evropa lige. Njegovi pomoćnici biće Morten Jensen i Geir Isaksen dok je četvrti sudija Espen Eskas.

Utakmica FC Banants - FK Sarajevo igra se od 15.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom