Bosna i Hercegovina     | 10.07.2018. 19:16 |

Protesti ispred zgrade Parlamenta FBiH - došlo do narušavanja javnog reda i mira

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 10. jula (FENA) – U nastavku protesta demobiliziranih boraca okupljenih ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH došlo je do narušavanja javnog reda i mira.

Nakon što su saznali da Vlada Federacije BiH nije prihvatila određen broj amandmana na Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, nezadovoljstvo sudionika protesta kulminiralo je, te je došlo do naguravanja oko zaštitne ograde, postavljene ranije oko ulaza u zgradu Parlamenta FBiH.

Ispred zgrade u kojoj je sjedište Federalnog parlamenta raspoređene su jake policijske snage, koje osiguravaju zaštićeni prostor.

Kordon policije nalazi se duž zaštitne ograde, a naspram njih su sudionici protesta koji povremeno skandiraju, p(r)ozivajući parlamentarce i oglašavajući se sirenama te izražavajući nezadovoljstvo povodom, kako kažu, ignoriranja njihovih prava.

Na mjestu protesta u dijelu ulice Hamdije Kreševljakavovića istaknuti su transparenti na kojima su ispisani zahtjevi bivših boraca.

Trenutno je situacija nešto mirnija, a predstavnicima medija iz sigurnosnih razloga privremeno nije dozvoljen izlazak izvan zgrade Parlamenta FBiH.

Predstavnici demobiliziranih boraca okupili su se jutros ispred zgrade Parlamenta FBiH, gdje je u toku vanredna sjednica Predstavničkog doma, a na kojoj je, između ostalog, predviđeno razmatranje - Prijedloga zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih porodica po hitnom postupku i Prijedloga zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, čiji je predlagač poslanik Ismet Osmanović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Troje djece ranjeno u pucnjavi u finskoj školi, maloljetni napadač uhapšen

Nove demonstracije farmera u Briselu

Desetine pristalica opozicije privedeni na protestima u New Delhiju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta