Ekonomija     | 10.07.2018. 16:10 |

'BS Telecom Solutions' sklopio ugovor o izvozu 'BH Husky' softvera u Srbiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Bosanskohercegovačka kompanija "BS Telecom Solutions" potpisala je novi ugovor u Srbiji na implementaciji ITS projekta tunel "Brančići" na koridoru 11 u vrijednosti od četiri miliona KM.

Posebno je značajno što se radi o izvozu softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja "BS Husky", koji je rezultat dugotrajnog razvoja vlastitog inžinjerskog tima. Projekat dolazi nakon uspješno završenog sličnog projekta u Srbiji u vrijednosti od 3,6 miliona KM.

Na taj način "BS Telecom Solutions" kao kompanija, te "BS Husky" kao brand postaju prepoznatljivi na regionalnom tržištu kao lideri u oblasti ITS (Inteligent Transportation System) softvera. U prilog tome ide i činjenica da je potpisan ugovor i za sličan projekat u Crnoj Gori u vrijednosti 4,7 miliona KM, tako da u ovom trenutku kompanija "BS Telecom Solutions" ima potpisanih izvoznih projekata u vrijednosti 8,7 miliona KM.

- S ponosom ističemo da smo u završnoj fazi potpisivanja više novih ugovora na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske gdje do kraja godine očekujemo niz novih poslova - rekao je direktor "BS Telecom Solutions" Mirza Varatanović, saopćeno je iz te firme. 

"BS Telecom Solutions" firma je osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Srbija: Policija obnovila potragu za nestalom djevojčicom u okolici Bora

U Beogradu uhićena četvorica muškaraca zbog sumnje da su oteli muškarca iz Bangladeša

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom