Bosna i Hercegovina     | 10.07.2018. 14:27 |

Realizacija projekta podrške studentima 'Baci kocku' (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

TUZLA, 10. jula (FENA) - "Baci kocku" naziv je projekta neformalne grupe mladih kome je cilj pružanje podrške studentima u kriznim situacijama. Projekt je podržala Međunarodna organizacija za migracije u okviru podrške mladim u lokalnim zajednicama.

U okviru tog projekta adaptiran je prostor za održavanje sastanaka podrške svim studentima Univerziteta u Tuzli kojima je potrebna podrška u kriznim situacijama.

Koordinatorica projekta "Baci kocku" Amila Rekić istakla je da će pružati podršku studentima organizirajući sedmične sastanke i SOS radionice, te da će otvoriti i SOS linije.

- Pokušat ćemo da iznađemo najbolje rješenje za njih, da ih uputimo nekome ko može riješiti njihov problem - pojasnila je.

U okviru projekta bit će aktiviran i SOS telefon za pomoć studentima.

Profesorica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Lejla Ćišić Kuralić naglasila je da će ta linija biti dostupna 24 sata kako bi im se pružila podrška.  

Međunarodna organizacija za migracije djeluje u 15 lokalnih zajednica. Projektima podrške realiziraju se projekti dijaloga s mladima u okviru kojeg je ta ideja dobila podršku.

Lokalni koordinator IOM-a Danijel Vasilj naglasio je da su studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli primijetili da ne postoji sistem podrške mladim studentima koji se nađu u kriznoj situaciji.

Dok se ne aktivira SOS telefon studentima je na raspolaganju Facebook stranica Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, rečeno je.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1977

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/14C5YL0wKlHQphjx7CBHVtEipdWnB_zSj?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana