Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 10.07.2018. 13:29 |

Todorović pet godina u Red Bull Salzburgu

FENA

TUZLA, 10. jula (FENA) - Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i doskorašnji igrač tuzlanske Slobode Darko Todorović popisao je ugovor s Red Bull Salzburgom na pet godina, saznaje Fena.

Informaciju su Feni potvrdili u FK Slobodi, ali i u menadžerkoj agenciji „Klub-7“, uz napomenu da o detaljima ugovora ne mogu govoriti, jer je takav dogovor s austrijskim klubom.

- Mogu samo reći da je ugovor potpisan 28. juna, ali da iz određenih razloga Todorović još nije službeno predstavljen kao član trostrukog prvaka Austrije i prošlogodišnjeg polufinaliste Evropske lige. Zvanično predstavljanje najavljeno je za danas – izjavio je Feni Todovorićev menadžer Ahmed Hasanović.

Darko Todorović karijeru je i počeo upravo u nogometnom klubu Tuzla-7 i igrao je do šesnaeste godine.

U Slobodu je prešao u martu 2013. godine, zajedno s velikim brojem članova nogometne škole spomenutog kluba. Pozivan je u U-15 i U-17 reprezentaciju BiH.

- Todorović je u Slobodu došao kao U-17 reprezentativac i imao je samo uspon u karijeri. Prošao je i ostale selekcije BiH da bi ove godine zaigrao i za A selekciju - napominje Hasanović.  

Dodao je da nema pravo govoriti o finansijskim detaljima ugovora, ukoliko visini transfera ne objavi novi klub.

- Mogu samo reći da u ugovoru nema klauzule koja predviđa mogućnost da Todorovića ustupe drugom klubu na pozajmicu, a hoće li se to desiti, odluku će donijeti čelnici Red Bull Salzburga - zaključio je Hasanović.

Todorović je imao ugovor sa Slobodom do 2020. godine, pa se pretpostavlja da će „crveno-crni“ dobiti značajna sredstva na ime obeštećenja, kao i određeni procenat od eventualnog budućeg transfera.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu