Servisne informacije     | 10.07.2018. 10:37 |

BIHAMK - Danas i sutra zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije:  

- Danas i sutra zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, kao i na putnim pravcima: Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica i Memići-Karakaj.

- Sutra, 11.07. zabranjuje se kretanje teretnih vozila nosivosti iznad 3,5 tone na putnim pravcima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde.

Biciklisti i motociklisti nastavljaju svoj put prema Potočarima (trenutno su na dionici Srednje-Olovo), gdje se njihov dolazak očekuje u poslijepodnevnim satima. Svim učesnicima u saobraćaju skreće se pažnja da u trenutku njihovog prolaska voze sporije i prate upute ovlaštenih osoba iz pratnje. 

Danas su počeli radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08.30 do 15.30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, danas se u vremenu od 14.00 do 15.00 sati očekuje polusatna obustava saobraćaja na graničnom prijelazu Ivanica - Gornji Brgat.

A zbog radova u Crnoj Gori, danas do 13.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo