Regija     | 09.07.2018. 19:48 |

Cerar: Odluka o tužbi protiv Hrvatske ovog tjedna

FENA Agencije

LJUBLJANA, 9. srpnja (FENA) - Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je u ponedjeljak da će njegova tehnička vlada još ovog tjedna donijeti odluku o slanju tužbe protiv Hrvatske zbog neizvršavanja arbitražne presude o granici na sud Europske unije u Luksemburgu.

 "Odluku o podizanju tužbe donijet ćemo još ovog tjedna, vjerojatno u petak na redovnoj sjednici vlade", kazao je Cerar nakon zatvorenog sastanka odbora za vanjsku politiku na kojemu je dao najnovije informacije o stanju predmeta oko arbitraže.

 Cerar je kazao da je na sjednici bilo i zamisli da se odluka o tužbi prepusti idućoj vladi, ali da su se na kraju svi složili da to učini sadašnja vlada na odlasku jer se po njegovim riječima pozicija Slovenije o sporu nije promijenila.

 "Mi u tužbi navodimo da Hrvatka neprovođenjem arbitražne odluke krši pravo EU-a, te očekujemo da će nam na osnovi naših argumenata sud u Luksemburgu dati za pravo i na određeni način sankcionirati Hrvatsku preko institucija EU-a", dodao je Cerar.

 Po njegovim riječima sama tužba ne znači da se problem implementacije arbitraže u međuvremenu ne može riješiti bilateralno, to jest da Hrvatska prizna arbitražnu presudu i počne je primjenjivati, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'