Stranačke aktivnosti     | 09.07.2018. 16:55 |

Saopćenje za javnost Saveza za promjene

FENA Saopćenje

Da Dragan Lukač nastoji da pretvori MUP Republike Srpske u stranačku policiju koja privodi čestite građane, a štiti kriminalce, govori današnja informacija da je MUP podnio izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv narodnog poslanika Adama Šukala.

Savez za promjene (SzP) smatra da činjenica da je MUP izvještaj podnio samo dan nakon što je Šukalo uputio niz primjedbi na račun ministra unutrašnjih poslova pokazuje da je Lukač spreman da realizuje prijetnje koje je poslaniku Šukalu uputio sa govornice Narodne skupštine Republike Srpske. MUP-ov izvještaj treba jasno da pošalje poruku javnosti - svako ko javno kritikuje Lukačev rad biće krivično gonjen.

Pozivamo čestite ljude u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i nadležno Okružno javno tužilaštvo Banja Luka da ne posluže kao oruđe Dragana Lukača, već da svoj rad temelje ne principima profesionalizma i stranačke nepristrasnosti.

Očigledan je strah "hrabrog" ministara Lukača koji prijetnje sa skupštinske govornice, u nedostatku argumenata, pokušava da ostvari zloupotrebljavajući institucije Republike Srpske.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dodik: Nije bilo izborne prevare, narod ne voli gubitnike

Govedarica: S Dodikom ne želim bilo kakav razgovor, ne idemo na sastanak

Saopćenje za javnost Saveza za promjene

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo