Bosna i Hercegovina     | 09.07.2018. 15:22 |

Bakterija 'Listeria monocytogenes' u smrznutom kukuruzu iz Mađarske

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. srpnja (FENA) - Agencija za sigurnost hrane BiH, posredstvom Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), obaviještena je da su u Bosnu i Hercegovinu isporučeni proizvodi u kojima je utvrđena prisutnost bakterije "Listeria monocytogenes" iznad dozvoljene granične vrijednosti.

Neusklađenost je utvrđena samokontrolom, a obavijest o neusklađenosti dostavila je Finska, priopćila je u ponedjeljak Agencija za sigurnost hrane BiH.

Bakterija je pronađena u smrznutom kukuruzu brenda Rainbow, težinje 450 grama, zemlja podrijetla Mađarska, a proizvod je pakiran u Poljskoj.

Također, bakterija je pronađena u proizvodu "Coop Xtra Peas, Corn and Red Pepper", brenda Coop Xtra, također iz Mađarske.

Agencija navodi kako je svu raspoloživu dokumentaciju dostavila na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo da provedu mjere kontrole, utvrde sljedivost proizvoda i dostave Agenciji povratnu informaciju o poduzetim mjerama i rezultatima kontrole.

Detaljnije informacije bit će poznate nakon prijema povratne informacije mjerodavnih inspekcijskih tijela, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izvještaj UN - U svijetu je u 2022. godini bačeno 1,05 milijardi metričkih tona hrane

Hajrić i Helez razgovarali o suradnji i projektu biosigurnosti i biozaštite

U decembru 2023. cijene hrane u svijetu pale 1,5 posto, godišnji pad 10,1 posto

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije