Kultura     | 09.07.2018. 14:55 |

Počela rana prodaja festivalskih ulaznica za Jazz Fest Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - Na internet stranici Jazz Festa Sarajevo počela je prodaja festivalskih ulaznica za taj najstariji muzički festival u Bosni i Hercegovini.

U okviru rane prodaje moguće je kupiti festivalsku ulaznicu koja omogućava prisustvovanje obimnom koncertnom programu koji će Jazz Fest Sarajevo realizirati u periodu od septembara do novembra, a uključivat će koncerte bosanskohercegovačkih, regionalnih i međunarodnih umjetnika.

Novina u odnosu na prethodne godine je da će Jazz Fest Sarajevo ove godine, osim glavnog festivalskog programa u novembru, 1. septembra organizirati koncert francuskog benda "AutorYno" kao dio ekskluzivne koncertne serije "The Stone in Europe", dok će u oktobru biti realiziran program "Dosterrados" koji će predstaviti različite umjetnike iz Bosne i Hercegovine u izvedbi sefardskog repertoara, a osim u Sarajevu, ovaj program će Jazz Fest Sarajevo odvesti i u druge gradove BiH. 

Tokom 2. i 3. novembra u okviru Jazz Festa Sarajevo bit će održani koncerti završnog dijela trilogije "John Zorn u Sarajevu", program "Beyond Good and Evil" koji će predstaviti šest koncerata na kojima će nastupiti ukupno 16 ansambala izvodeći muziku jednog od najznačajnijih savremenih američkih kompozitora, dok će od 1. do 3. novembra regionalni umjetnici nastupiti u okviru klupskog "Late Nite Stage" programa.

Festivalsku ulaznicu koja je u ranoj prodaji predstavljat će akreditacija sa slikom koja omogućava prisustvovanje svim nabrojanim programima. Akreditacija će biti izdavana na ime i neće biti prenosiva. 

Festivalska ulaznica košta 160 KM (s PDV-om), a dostupna je samo u ranoj prodaji. Prodaja pojedinačnih ulaznica kao i rezervacija ulaznica bit će omogućeni 1. septembra također na ww.jazzfest.ba, saopćili su organizatori.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvoren box office Jazz festa Sarajevo

Jazz Fest Sarajevo predstavlja kolaboraciju Imamovića i Labropoulou

Specijalni program Damira Imamovića za otvaranje ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo