Sport     | 09.07.2018. 13:54 |

Ekipa 'Liten' pobjednik memorijalnog turnira "Dževad Begić Đilda"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - Ekipa Liten pobjednik je Memorijalnog malonogometnog turnira "Dževad Begić Đilda" koji je održan u nedjelju na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.

U finalnom susretu, Liten je pobijedio ekipu Hippy klupa, dok je u susretu za treće mjesto ekipa Bambina pobijedila ekipu Divlja telad.

Na turniru su učestvovale 32 ekipe i više od 300 igrača, a prikupljena sredstva bit će usmjerena u humanitarne aktivnosti Udruženja navijača FK Željezničar.

Turnir je organizovan u okviru projekta “Prevencija nogometnog huliganstva i nereda na sportskim terenima“ koji zajednički implementiraju Općina Novo Sarajevo i JP ONSA.

Udruženja navijača FK Željezničar još jednom poziva sve navijače i građane Sarajeva da u srijedu, 11. jula u 19 sati, dođu na spomen-obilježje Dževada Begića Đilde kod Prirodno-matematičkog fakulteta gdje će se polaganjem cvijeća još jednom odati počast heroju grada.

Dževad Begić Đilda, nekadašnji vođa navijača FK Željezničar, poginuo je 11. jula 1992. godine. Pokušavajući spasiti ranjene civile na raskrsnici sarajevskog naselja Pofalići, Đilda je pogođen snajperskim hicem sa Grbavice. U trenutku pogibije imao je 26 godina. Posthumni je dobitnik najvećeg armijskog priznanja, značke Zlatni ljiljan.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

MNK Livac pobjednik 12. sezone BH Telecom Fair Play lige

Završena grupna faza BH Telecom Fair Play lige, poznati parovi 1/4 finala

Mali nogomet - Sarajevo i Željezničar predvode ekipe na 31. memorijalu 'Asim Ferhatović Hase'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu