Bosna i Hercegovina     | 09.07.2018. 13:19 |

Radionice za novosarajevske osnovce

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) –  Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i v.d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo Zorica Miličević potpisali su Ugovor o realizaciji projekta „Vanškolske aktivnosti 2018. godine“.

Cilj projekta je da učenici novosarajevskih osnovnih škola putem radionica nauče nove vještine, te ispune slobodno vrijeme kreativnim sadržajima.

Aktivnosti će biti realizirane od 1. jula do 31. decembra ove godine, a obuhvataju nekoliko radionica, likovnu, filmsku, kreativnu „Samba škola“ i muzičku radionicu.

Radionice su besplatne i odvijat će se u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, a nakon okončanja projekta, bit će upriličena svečana završna manifestacija na kojoj će biti predstavljeni svi radovi nastali u periodu od šest mjeseci trajanja projekta.

Koldžo se nada da će se i ove godine prijaviti veliki broj učenika novosarajevskih osnovnih škola na kreativne radionice, kao i prethodne četiri godine, što je i razlog zašto je ovaj projekat postao tradicija, saopćeno je iz Općine.

Općina Novo Sarajevo je za te namjene izdvojila 20.000 KM.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!